Zuigende man neukt minder

Mannen, laat voortaan alle huishoudelijke taken aan je vrouw over. Geen gezuig, geen vaatwasser leeghalen en al helemaal geen strontluier vervangen. Uit een groot onderzoek is namelijk gebleken dat mannen die huishoudelijk taken verrichten, minder seks hebben.

Onderzoekers van het Madrileense Juan March Instituut hebben maar liefst 4.561 Amerikaanse stellen van middelbare leeftijd onderzocht. Maar liefst twintig jaar werden zij gevolgd, en ook hun seksleven en huishoudgewoonten werden onder de loep genomen.

Met schokkende resultaten. Want hoewel gelijkwaardige huwelijkspartners gelukkiger zijn, neuken huishoudelijke mannen minder dan een echte kerel. Een vent die helemaal niks doet in huis, neukt gemiddeld anderhalf keer meer per maand.

Dat strookt niet met eerdere bevindingen, waarin mannen die meer doen in het huishouden vake rliggen te rampetampen. "Wat wij doen in het huishouden, is sterk verbonden met hoe mannen als vrouwelijk of mannelijk worden gezien", verklaart socioloog Sabino Kornrich van voornoemde universiteit.

Oftewel: vrouwen zien mannen die vrouwentaken verrichten, als mietjes. Ook voelen stellen die dezelfde taken vervullen, zich meer broer en zus dan man en vrouw.