Alonso vormt duo met Button bij McLaren

De Spaanse autocoureur Fernando Alonso zal komend seizoen samen met de Brit Jenson Button de stoeltjes bezetten bij renstal McLaren in de Formule 1. Dat melden de BBC en de krant Daily Mail donderdag. Het Britse team zal donderdag via een persconferentie bekend maken wie de coureurs voor 2015 zullen zijn.

Alonso nam na dit seizoen afscheid bij Ferrari. Hij zal volgens de berichten de plek van de Deen Kevin Magnussen innemen, die dit jaar met Button het team vormde.

Update 11.39 uur

Het Formule 1-team McLaren-Honda heeft bevestigd dat Fernando Alonso en Jenson Button de coureurs voor het seizoen 2015 zullen zijn. Kevin Magnussen zal een stapje terugdoen en komend jaar de rol van test- en reservecoureur bij het team uit Woking op zich gaan nemen. Dit jaar was Magnussen nog de teamgenoot van Button, terwijl Alonso voor Ferrari reed.

Voor de 33-jarige Alonso wordt het zijn tweede periode bij McLaren. De Spanjaard stapte na zijn wereldtitels van 2005 en 2006 over naar McLaren om daar teamgenoot te worden van rookie Lewis Hamilton. Alonso voelde zich dat jaar onvoldoende gesteund door het team uit Woking en keerde het jaar erop terug bij Renault om vervolgens met Ferrari tevergeefs pogingen te wagen om zijn derde wereldtitel binnen te halen.

De 34-jarige Button kwam in 2010 na zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 terecht bij McLaren en zal komend jaar aan zijn zesde seizoen in dienst van het team uit Woking beginnen. Volgens teameigenaar Ron Dennis duurden de onderhandelingen met de Brit lang, waardoor de aankondiging van het nieuws lang op zich heeft laten wachten.

Voor komend seizoen zal McLaren de Mercedes-motor in gaan ruilen voor de Honda-krachtbron. De combinatie Honda-McLaren was tussen 1988 en 1992 zeer succesvol met in totaal acht wereldtitels. Er werden in die periode 44 races gewonnen, waarvan dertig door Ayrton Senna. De Braziliaan won in 1988 samen met teamgenoot Alain Prost liefst vijftien van de zestien races.