Sjinkie Knegt genomineerd voor anti-award

Shorttracker Sjinkie Knegt is door The Guardian benoemd tot een van de voor de antisportpersoonlijkheden van het jaar. Op het EK van begin dit jaar in Dresden stak hij zijn beide middelvingers op toen hij door de Rus Viktor Ahn werd geklopt in de slotfase van de 5000 meter estafette en dat vond de Engelse krant niet kunnen.

Knegt werd door The Guardian samen met negen anderen gekozen. Onder meer voetballers Jack Wilshere, die het winnen van de FA Cup met Arsenal vierde door aartsrivaal Tottenham Hotspur uit te schelden, en Kevin Grosskreutz. De Borussia Dortmund-speler gooide onder meer een döner kebab naar fans van een andere club en urineerde in de hal van een Berlijns hotel na de verloren bekerfinale tegen Bayern München.

Violiste Vanessa Mae staat ook op de lijst. Zij plaatste zich als skiester voor de Olympische Spelen, maar later bleek dat de wedstrijden die ze daar voor had gebruikt doorgestoken kaart waren. Andere skiesters waren ingehuurd om slechte resultaten neer te zetten en ook waren er skiesters gerangschikt die niet eens naar beneden waren gegaan.