China krijgt zijn eigen Borderlands

De Chinese ontwikkelaar Shanda Games heeft vanochtend bekendgemaakt dat zij de nieuwste telg van de populaire Borderlands-serie gaan ontwikkelen. Deze game, genaamd Borderlands Online, zal speciaal gemaakt worden voor de Chinese markt en zal verschijnen in 2015.

Er is nog niet veel bekend over het verhaal van Borderlands Online en hoe het in het Borderlands-universum gaat passen, maar wel is bekend dat de game voor zowel pc als smartphone gaat uitkomen. Ook is er een screenshot vrijgegeven van de vier speelbare klassen, die bij gamers die eerder een Borderlands-game gespeeld hebben wel wat belletjes laten rinkelen. De speelbare klassen zijn soldier, hunter, siren en berserker.

Hoewel Shanda Games zowel de ontwikkelaar als de uitgever zal zijn van Borderlands Online, zal het team nauw samen gaan werken met 2K Games en Gearbox Software, respectievelijk de uitgever en de ontwikkelaar van Borderlands en Borderlands 2. 2K Games heeft in Shanghai al een speciaal team opgericht voor de ontwikkeling en de support van de game.

Het is niet de eerste keer dat Chinese ontwikkelaars het concept van westerse games kopiëren en dit vervolgens in eigen land uitbrengen. Call of Duty ging Borderlands al voor en wordt in China uitgegeven onder de naam Call of Duty Online, een MMO met microtransacties. 

Borderlands Online Classes

Borderlands Online Screenshot
China krijgt zijn eigen Borderlands