Skeletonster Bos pakt vijfde plek in Winterberg

Skeletonster Kimberley Bos heeft bij de Europa Cup in het Duitse Winterberg de vijfde plek veroverd. Het is dit seizoen al de derde keer in vijf wedstrijden dat de 21-jarige Nederlandse zich bij de beste zes weet te sleeën in de sport waar men liggend op de buik op een bobsleebaan naar beneden raast. In het klassement van de Europa Cup staat Bos door haar knappe prestaties inmiddels op de vierde plek.

Vooral de eerste run van Bos was erg sterk. Vanuit een vierde starttijd wist ze de derde tijd aan de finish neer te zetten. Bos gaf 1,08 seconden toe op Elisabeth Vathje, maar dat mag zeker geen schande heten. De Canadese zette de snelste tijd ooit neer voor een vrouw in Winterberg en maakt zich al op om vanaf volgende week mee te doen aan het World Cup-circus. Op de nummer twee, Kendall Wesenberg uit de Verenigde Staten, hoefde Bos maar 0,21 seconden toe te geven.

De tweede run ging voor de Nederlandse zeker niet slecht, maar een aantal concurrentes deed het net wat beter. Dit keer had Bos de gedeeld zesde starttijd en ze kwam dan ook met een iets mindere snelheid over de finish dan in de eerste afdaling. Vooral de Russin Renata Khuzina kwam sterk opzetten en zij nam dan ook de derde plek in. De Amerikaanse Gracie Clapp ging Bos ook nog voorbij, maar de Nederlandse hield wel ruim genoeg over op de Zweedse Sandra Andriainen om plaats vijf vast te houden. Vathje won met overmacht, terwijl Wesenberg, de enige niet-juniore in de top, haar tweede positie verzilverde.

Hieronder is een trainingsrun te zien van Bos, donderdag opgenomen met de webcams die langs de baan in Winterberg staan: