Speel je klassieke Game Boy-spellen in full HD

Toevallig een oude Game Boy thuis liggen? Dan is het tijd voor een upgrade. Met de hdmyboy, een Game Boy-mod, is het mogelijk om jouw favoriete Game Boy-klassiekers op je tv te spelen in full HD.

Hdmyboy is een upgrade die je op je eigen Game Boy installeert. Het werkt op het orginele model DMG-01 die in 1989 uit kwam. Hdmyboy geeft je de de beste beeld kwaliteit die je ooit uit je Game Boy hebt zien komen. Omdat de digitale data zelf direct bewerkt wordt en niet alleen het beeld wat er uit de Game Boy komt, wordt elke pixel hertekend. Dit zorgt voor geweldige kwaliteit zonder vervagingen.

Hoewel 1080p wordt aangeraden, wordt 720p ook ondersteund. Er zijn twee manieren: HD7, wat het Game Boy-scherm 7 keer hertekent, en HD712, die elke pixel iets wijder hertekent waardoor de graphics het scherm vullen. Technisch gezien geeft de HD7 je 1120x1007 en de HD712 geeft je 1920x1007. De orginele Game Boy heeft vier tinten groen maar met HD zijn er 17 miljoen kleuren om uit te kiezen, dat geeft ons de optie om te kiezen uit 32 verschillende kleurpaletten.

Bij de hdmyboy zit een replica van de oude NES-controller met extra lange kabel zodat je gewoon op de bank kunt zitten terwijl je speelt. Dit maakt de Game Boy tot een soort mobiele console, je kan wel gewoon nog je Game Boy gebruiken om te spelen mocht je dit fijner vinden. Hdmyboy is een lopend Kickstarter-project, het doel is €65.000.