Hockeydames naar halve finale CT na zege op Duitsland

De Oranjevrouwen hebben zich donderdagmiddag geplaatst voor de halve finales van de Champions Trophy. In Mendoza boekte Nederland een moeizame 1-0 zege tegen Duitsland. In de halve finales wacht de winnaar van het duel tussen Argentinië en China.

De onafhankelijke kijker had donderdag niets te klagen. Beide ploegen legden een leuke pot op de mat en creëerden kansen. Duitsland was het eerst dicht bij een doelpunt, maar Joyce Sombroek wist de backhandslag van Janne Müller-Wieland te pareren. Even later redde ze uitstekend bij de tweede strafcorner van Duitsland, nadat de eerste korte hoekslag door Lidewij Welten onschadelijk werd gemaakt.

Aan de andere kant kreeg Nederland ook genoeg kansen, maar de ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne vindt het dit toernooi bijzonder lastig deze te verzilveren. Marloes Keetels’ bal belandde voorlangs, Xan de Waard verzaakte bij een één-op-één met de keeper en ook de combinatie tussen Lidewij Welten, Naomi van As en De Waard bleef onverzilverd.

Na rust was Nederland wederom tot drie keer toe dicht bij de openingstreffer, maar goalie Yvonne Frank redde keer op keer uitstekend. In de 46ste minuut werd ze dan toch gepasseerd. Michelle van der Pols tekende voor de eerste – en gewenste – veldgoal van Oranje.

Duitsland haalde drie minuten voor tijd de keeper eruit, om de gelijkmaker nog te forceren. De Duitsers wisten nog enkele enorme kansen af te dwingen, maar de 1-0 bleef op het scorebord staan.

De enige treffer van de wedstrijd door Michelle van der Pols. (bron: YouTube)