Hangar 13 nieuwste studio van 2K Games

2K Games heeft er een nieuwe ontwikkelstudio bij, genaamd Hangar 13. De studio zal worden geleid door Haden Blackman, veteraan op het gebied van gameontwikkeling. De kersverse studio werkt momenteel aan een nog onaangekondigde current-gen titel.

Haden Blackman is geen onbekende in de gamewereld, hij begon zijn carrière als schrijver bij LucasArts Entertainment, daarna werd hij uitvoerend producer voor de Star Wars-gameserie. Veel van de geliefde Star Wars-titels komen van zijn hand, zoals onder andere Knights of the Old Republic en The Force Unleashed. Als succesvolle schrijver heeft hij meerdere awards gewonnen, onder andere Writer's Guild of America Videogame Writing Award voor The Force Unleashed en een GLAAD Media Award voor zijn werk aan DC comics Batwoman, één van de best verkochte stripboekserie. Hader werkt op dit moment nog aan Elektra voor Marvel Comics. Na zijn succesvolle periode bij LucasArts werd hij medeoprichter van onafhankelijke ontwikkelaar Fearless Studios, die opgestart is in 2012.

Hangar 13 is momenteel gelegen in Novato, California, waar het toegang heeft tot de middelen die het nodig heeft, goede technologie en getalenteerde ontwikkelaars. Met dit team van getalenteerde mensen, afkomstig van bekende studios, hoopt Hangar 13 creatieve games te creëren die de toon zullen zetten voor de games die volgen.