Van Hooijdonk weg bij Jong Oranje

Pierre van Hooijdonk is niet langer assistent-trainer van Jong Oranje. De ex-international maakte sinds dit seizoen onderdeel van de technische staf van de ploeg. Jong Oranje wist zich dit najaar niet te plaatsen voor het Europees kampioenschap, dat volgend jaar wordt gehouden.

"Het mislopen van dat EK, en daarmee ook de Olympische Spelen, speelt een belangrijke rol in mijn beslissing om te stoppen. Dat is een zware teleurstelling geweest. Maar hoewel het resultaat erg is tegengevallen kijk ik met een goed gevoel terug op mijn periode bij de KNVB. Vanaf dit moment zal ik me concentreren op mijn andere werkzaamheden", aldus Van Hooijdonk. 

Technisch manager Jelle Goes van de KNVB vindt het jammer dat Van Hooijdonk vertrekt, maar respecteert zijn besluit. "Hij is een jonge, talentvolle en ambitieuze trainer die jonge spelers iets extra's kan meegeven. Ik wens hem alle succes in de toekomst", aldus Goes.

Remy Reijnierse en Bert Konterman zijn voorlopig ad-interim verantwoordelijk voor Jong Oranje. De KNVB heeft even de tijd om een nieuwe staf te zoeken. Jong Oranje komt pas in maart volgend jaar weer bij elkaar voor een oefenwedstrijd.