Chris Rock: Hollywood discrimineert

Hollywood is een blanke industrie. Dat schrijft Chris Rock in een opiniestuk in entertainmentblad The Hollywood Reporter. Volgens hem zijn er niet voldoende zwarte managers, producenten en studiobazen.

Rock helpt daarom graag zwarte mensen die het willen maken in Hollywood. "Dat zou ik ook wel doen voor een jonge blanke man, maar het verschil is dat die al wel wordt geholpen door iemand anders."

Ook wat filmrollen betreft wordt er volgens hem gediscrimineerd. "We staan nooit op de short list. Het was nooit de vraag of het Ryan Gosling of Chiwetel Ejiofor zou worden voor Fifty Shades Of Grey. Terwijl blanke vrouwen heus ook wel seks met zwarte mannen willen. Zwarte vrouwen hebben het volgens hem nog moeilijker. Ik ga bijna wekelijks naar de film, en kan makkelijk een maand gaan zonder ook maar één zwarte vrouw met tekst te zien."

Overigens worden volgens Rock niet alleen zwarte mensen gediscrimineerd, maar ook mensen met een Mexicaanse achtergrond. "Ga je me vertellen dat er geen Mexicanen zijn die in een filmstudio kunnen werken. Los van het dweilen van de vloer? Waarschijnlijk is er wel een Mexicaan die slim genoeg is, maar nooit een kans zal krijgen."


Chris Rock: Hollywood is blanke industrie (Foto: Novum)