Derde seizoen van Banshee te zien vanaf 10 januari

Het derde seizoen van Banshee zal in Nederland te zien zijn vanaf 10 januari. Dat maakte HBO Nederland vandaag bekend. De serie is hiermee, net als alle 'eigen' HBO-series, voor Nederlandse fans beschikbaar op de dag na de Amerikaanse uitzending.

De serie, die in de VS op HBO-dochter Cinemax wordt uitgezonden, vertelt over een ex-gevangene (Anthony Starr) die met een gestolen identiteit de sheriff wordt van het stadje Banshee, waar zijn ex (Ivana Miličević) woont. De serie won vorig jaar een Emmy Award voor visual effects. In het derde seizoen wordt het verhaal opgepikt, een maand na de finale van het tweede seizoen, waarin de ware identiteit van Miličević' personage aan het licht kwam. Het wordt voor Lucas Hood (Starr) ook steeds moeilijker zijn identiteit geheim te houden voor zijn hulpsheriffs, zeker nu het conflict met Amish gangster Kai Procter en Chayton Littlestone, de wraakzuchtige leider van de Kinaho-stam, oplaait.

Banshee zal op 10 januari te zien zijn via HBO Go, de online streaming dienst van HBO, en die (zaterdag)avond om 22.00 uur ook op HBO 3. Vanaf de maandag erop is de serie beschikbaar via HBO On Demand. Het seizoen is tien afleveringen lang en zal wekelijks op zaterdag te zien zijn.

In de zomer van 2013 sprak FOK! met de cast van de serie, in een interview dat nog steeds na te lezen is, over het tweede seizoen.