Spugende voetballer Aziatisch Speler van het Jaar

Voetballer Nasser al-Shamrani is door de Aziatische voetbalbond voor acht duels geschorst. Dat heeft de Saudische spits te danken aan zijn gedrag na de verloren finale van de AFC Champions League: Hij spuugde richting een tegenstander.

Het team van Al-Shamrani, Al-Hilal, moest na twee wedstrijden het onderspit delven tegen de Western Sydney Wanderers. In Australië werd het 1-0, terwijl de Saudi's niet verder kwamen dan 0-0 in eigen huis. Dat zat Al-Shamrani niet lekker en na afloop liet hij zijn emoties, en zijn speeksel, de vrije loop richting tegenstander Matthew Spiranovic. De aanvaller vertelde dat hij ernstig was beledigd door de Australiër en dat zijn reactie dus gerechtvaardigd was.

Opvallend is dat Al-Shamrani een van de drie spelers is die genomineerd zijn voor de titel van Aziatisch voetballer van het jaar. Of zijn schorsing invloed gaat hebben op de uitverkiezing is niet bekend, maar later op zondag wordt de winnaar bekend gemaakt.

Al-Shamrani, een 'angry ant' aldus de commentator, kan zijn emoties tegenover Spiranovic niet in bedwang houden (Bron: YouTube)


Update 15.05 uur

Tijdens het gala van de Aziatische voetbalbond AFC is Al-Shamrani verkozen tot Aziatisch Speler van het Jaar. Ravshan Irmatov uit Oezbekistan werd verkozen tot Scheidsrechter van het Jaar. Hij floot dit jaar op het WK onder meer de kwartfinale tussen Nederland en Costa Rica.