Kasai oudste winnaar ooit, valpartijen Wellinger en Lanisek

Schansspringer Noriaki Kasai heeft samen met Simon Ammann de tweede World Cup-wedstrijd in het Finse Kuusamo op zijn naam geschreven. Met zijn zege verbreekt de 42-jarige Japanner zijn eigen record van oudste winnaar ooit in de World Cup. Dat had hij sinds januari van dit jaar al op zijn naam, door het skivliegen in Tauplitz/Bad Mitterndorf te winnen.

Kasai ging al na de eerste ronde aan de leiding door een sprong waar alleen de Oostenrijker Michael Hayböck bij in de buurt kon blijven. Anders Fannemel uit Noorwegen en de Sloveen Peter Prevc volgden het duo, met Anders Bardal (Noorwegen) en Simon Ammann (Zwitserland) in hun kielzog. De eerste ronde werd ontsierd door een valpartij van de Duitser Andreas Wellinger, die wel in orde leek te zijn.

De val van de Duitser Andreas Wellinger (Bron: YouTube)

De eerste springer in de tweede ronde, Anze Lanisek, ging ook hard onderuit. Bij de Sloveen schoot plotseling een binding van zijn ski los, waarna hij voorover in de sneeuw smakte. Hij lijkt het naar omstandigheden ook redelijk te maken. 

Het was vooral de Duitser Severin Freund die een goede sprong liet zien, hij schoof uiteindelijk op van de zevende naar de derde plek. Ook Ammann liet een sterke sprong zien, waarna tot Kasai niemand bij de Zwitser in de buurt kwam. De Japanner leek aanvankelijk iets tekort te komen, maar kwam tot zijn vreugde op exact hetzelfde puntentotaal uit als Ammann, waardoor beiden gehuldigd werden als winnaar.

De val van de Sloveen Anze Lanisek (Bron: YouTube)