Schansspringer Kasai (42) op podium, Ammann wint

Schansspringer Simon Ammann heeft in het Finse Kuusamo de tweede individuele World Cup-wedstrijd van het seizoen gewonnen. De 33-jarige Zwitser pakte zo zijn 22e individuele zege op het hoogste niveau. Hij troefde de Japanners Daiki Ito en Noriaki Kasai af.

Ammann ging na de eerste ronde al aan de leiding en werd gevolgd door Ito en de Duitser Severin Freund. Andreas Kofler, bezig aan de weg terug naar de top, stond op een vierde plek met Kasai achter hem.

In de tweede ronde viel vooral Freund tegen. Hij viel uiteindelijk terug naar de zevende plek, terwijl Kofler zijn vierde plaats vast kon houden. De 42-jarige Kasai liet een uitstekende sprong zien en steeg naar plaats drie. Zijn landgenoot Ito kon hem voorblijven, terwijl er op Ammann geen maat stond.

Met zijn podium slaagde Kasai erin om zijn record nog maar eens aan te scherpen. Niet alleen is hij de enige 42-jarige ooit op een individueel World Cup-podium, geen enkele andere springer die ouder was dan 38 jaar slaagde daarin. Bovendien zorgden Ito en Kasai er samen voor dat er voor het eerst sinds Sapporo 2006 weer twee Japanners op het podium stonden. Destijds deed Ito dat samen met Takanobu Okabe, die tevens tweede staat op de lijst met oudste podiumkandidaten ooit.