App tegen frietdiefstal bij McDonald's

Fastfoodgigant McDonald's heeft in Canada een app gelanceerd die het onmogelijk moet maken dat tafelgenoten je friet jatten. De app is er voor zowel Android als iPhone, schrijft Metro.

Een woordvoerder van de hamburgertoko denkt dat er behoefte is aan de zogenaamde Friet Verdediger: "We merkten dat er op social media een hoop meldingen waren van mensen die 1. van de frieten van McDonald's hielden 2. van mensen die die frieten vervolgens jatten. Daarom hebben we de Friet Verdediger ontwikkeld."

Mocht je met een potentiële frietendief aan tafel zitten, en je gaat even van tafel om bijvoorbeeld extra mayonaise te halen, dan kun je de Friet Verdediger gebruiken. Deze zit ingebakken in de app van McDonald's Canada. Je legt dan je telefoon naast je frietjes. Zodra de bewegingssensor merkt dat er iemand met zijn hand in de buurt van je voedsel komt, gaat er een alarm. Ook maakt de telefoon foto's van de dader. Die kunnen vervolgens op Twitter, Facebook of Instagram gezet worden, aldus de fastfoodketen.


Video over de Friet Verdediger