Stel je vragen aan skeletonster Bos

Met haar 21 jaar is Kimberley Bos uit Ede de nieuwste Nederlandse hoop in een in ons land nog altijd vrij onbekende wintersport: Skeleton. Om zowel Bos als deze sport, waarbij head first van de bobsleebaan geraasd wordt, onder de aandacht te brengen leek het ons een goed idee om de atlete eens wat vragen te stellen.

Bos is dit seizoen bezig aan haar tweede winter in deze spectaculaire sport, nadat ze overstapte vanuit het bobsleeën. Eerder deze maand opende ze haar winter al sterk met een negende en zesde plaats bij de Europa Cup in Lillehammer, waarover in ons verslag meer te lezen valt. Het was een goed begin, maar het hoofddoel komt later in het seizoen: Tijdens het WK junioren in Altenberg wil ze bij de beste acht eindigen.

De vragen aan de Nederlandse skeletonhoop worden niet alleen door de redactie van FOK!sport bedacht. We willen ook graag de lezers uitnodigen om vragen te stellen aan Bos over alles dat met de sport skeleton te maken heeft. Een ieder is dus welkom om in de reacties onder dit bericht met vragen te komen, waar wij vervolgens een selectie uit zullen maken. Vragen mogen uiteraard ook in het speciale topic op het forum gepost worden.