Bill Cosby sloot deal met roddelblad

Bill Cosby heeft in 2005 toegegeven dat hij een deal heeft gesloten met roddelblad The National Enquirer om een nieuwe aanklacht wegens seksueel misbruik stil te houden. In ruil gaf hij een exclusief interview over een eerdere aanklacht van Andrea Constand. Dat meldden Amerikaanse media donderdag.

The National Enquirer stond destijds op het punt een interview te publiceren met voormalig model Beth Ferrier. Zij beschuldigde Cosby ervan dat hij haar in de jaren 80 seksueel had misbruikt. The New York Times schrijft dat de komiek in september 2005 tijdens een hoorzitting in Philadelphia onder ede heeft bekend dat de deal gesloten is.

De gerechtelijke documenten met de getuigenis van Cosby werden woensdag op aandringen van diverse media vrijgegeven. Ik zou hun een exclusief verhaal bieden, getuigde Cosby volgens de documenten. In ruil zou het blad het verhaal van Beth niet publiceren. Cosby was bang dat het publiek de beschuldigingen zou geloven als er een tweede verhaal bekend zou worden.

De 77-jarige Cosby wordt momenteel bedolven onder beschuldigingen van seksueel misbruik. Verschillende vrouwen claimen gedrogeerd en seksueel misbruikt te zijn door de komiek. Cosby zelf weigert vooralsnog inhoudelijk te reageren en ontkent de beschuldigingen.