Uitslag Feyenoord - Sevilla

Feyenoord zal ook na de winterstop nog in Europa actief zijn. Het bereikte de knock-out fase van de Europa League door vandaag in eigen huis titelverdediger Sevilla met 2-0 te verslaan.

Sevilla, dat in september nog met 2-0 won van de Rotterdammers, had het nu lastig. Het werd vanaf het begin door Feyenoord onder druk gezet maar de thuisclub had, zoals wel vaker dit seizoen, moeite met het creëren van kansen. Vlak voor rust kreeg het een goede mogelijkheid na een voorzet van El Ahmadi, maar Boëtius werd net niet bereikt.

Tien minuten na rust was het wel raak. Boëtius speelde in het strafschopgebied twee man uit en gaf daarmee Toornstra een niet te missen kans. Even later had Boëtius de kans zelf de voorsprong te verdubbelen toen hij alleen op de keeper afliep, maar hij faalde in de afronding. Sevilla zette meer aan in de jacht op de gelijkmaker, maar gevaarlijk werd het niet.  Tien minuten voor tijd besliste El Ahmadi de wedstrijd door met schot van net buiten de zestien keeper Rico te kloppen.

Feyenoord gaat nu aan de leiding in poule G en is al zeker van een plek bij de eerste twee. Op 11 december gaat het nog op bezoek bij Standard Luik, dat vandaag met 2-0 verloor bij NK Rijeka.

Feyenoord-speler Jens Toornstra viert de 1-0. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)