Curlingploeg kan nog altijd WK-ticket veroveren

De Nederlandse mannenploeg heeft op de EK curling in Champéry de halve finale bereikt in de B-divisie. Hiermee is de ploeg aangevoerd door 'skip' Jaan van Dorp nog maar een zege verwijderd van promotie naar de A-divisie. Allebei de finalisten promoveren namelijk naar het hoogste Europese niveau.

Oranje won in de play-off tegen Hongarije met 9-7, na een achterstand van 2-6 te hebben weggewerkt. Twee punten in het negende en laatste end betekenden de beslissing.

In de halve eindstrijd is donderdagavond om 20.00 uur opnieuw Engeland, in de groepsfase net iets beter, de tegenstander. De winnaar van het duel komt in de strijd om de titel bij de B-landen Finland tegen. De Finnen versloegen de Engelsen overtuigend met 8-2. 

Naast promotie naar de A-divisie staat er nog een andere grote prijs op het spel: Een ticket voor het WK in 2015. De winnaar van de B-divisie gaat in een play-off om het laatste Europese ticket spelen tegen de nummer acht van de A-divisie. Nederland heeft in de geschiedenis alleen in 1994 meegedaan aan het WK curling. Opvallend genoeg was Rob Vilain toen ook al van de partij, net als deze week in Champéry.