Cameron: Avatar-films om van te poepen

James Cameron weet zijn aankomende drie Avatar-films op een bijzondere manier te beschrijven. In een interview met filmblad Empire voorspelt de regisseur aan fans: "Je gaat met je mond wijd open in je broek poepen."

Verder wilde Cameron nog weinig kwijt over de trilogie, die verdergaat waar de originele Avatar-film uit 2009 stopte. De drie films worden aan één stuk opgenomen en moeten vervolgens in 2016, 2017 en 2018 in de bioscoop verschijnen. Over het schrijfproces vertelt Cameron: "We zagen elkaar zeven maanden lang, waarin we elke scène in elke film samen hebben uitgetekend. En ik heb de schrijvers pas op de laatste dag verteld wie aan welke film ging werken. Anders zouden ze steeds in slaap zijn gevallen wanneer het over een andere film ging."

De sterren uit de eerste Avatar-film keren terug in de trilogie. Sam Worthington, Zoe Saldana en Stephen Lang gaan dezelfde rollen spelen, terwijl voor Sigourney Weaver een nieuw personage is bedacht. In het eerste deel overleed Weavers personage Grace Augustine. Over de trilogie verklapte Weaver eerder dit jaar al dat haar rol in elk deel 'een beetje anders' is. "Ik transformeer."