'Transferpolitiek Real ergert Ancelotti'

Florentino Pérez staat niet bekend om zijn voorliefde voor defensieve aanwinsten. Die transferpolitiek stuit Carlo Ancelotti tegen de borst, zo stelt de Braziliaanse trainer Tite.

Tite had onlangs een onderhoud met Ancelotti, en bespeurde ergernis bij zijn collega over de transferpolitiek van Real Madrid-voorzitter Pérez. Laatstgenoemde zou zich teveel richten op aanvallende versterking. Als voorbeeld noemt Tite de belangstelling van Real voor Marco Reus. De Duitse aanvaller wordt al maandenlang met een vertrek bij Borussia Dortmund in verband gebracht, en Madrid lijkt een van zijn mogelijke bestemmingen.

Ancelotti voelt echter meer voor de komst van een defensief ingestelde middenvelder, en zou Cruzeiro-middenvelder Lucas Silva graag naar de Spaanse hoofdstad zien komen. "Ancelotti vertelde me dat hij Lucas Silva wil kopen en hij vroeg hij Silva op dezelfde positie als Toni Kroos en Luka Modric kan spelen", doet Tite uit de doeken in gesprek met sportzender Sport TV. "Maar hij zei dat zijn voorzitter niet geïnteresseerd was in verdedigers", vervolgt de Braziliaanse oefenmeester. "Perez wilde Reus graag naar Real halen maar Ancelotti vroeg zich af waar hij hem dan zou moeten opstellen."

Real nam de afgelopen transferperiode afscheid van Ángel Di María en Xabi Alonso, en ving dat vertrek op met de komst van Toni Kroos en James Rodríguez. Vorig jaar spendeerde de Spaanse recordkampioen nog ongeveer honderd miljoen euro aan Gareth Bale.