Ajax A1 wint wel ruim van PSG in Youth League

De Ajax A1 heeft zich in Parijs geplaatst voor de achtste finale van de UEFA Youth League. De ploeg won met 3-6 van Paris Saint-Germain U19. De UEFA Youth League is de jeugdequivalent van de Champions League. De groepsfase is met precies dezelfde teams in dezelfde samenstelling ingedeeld als het miljoenenbal.

Ook in de Youth League was de vijfde speelronde aangebroken en Ajax U19/A1 had kans om zich voor de achtste finale te plaatsen. Voor rust kwam het team, dat vandaag onder leiding stond van hoofd jeugdopleiding Wim Jonk, al op een riante 0-2 voorsprong. Vaclav Cerny en Zakaria El Azzouzi scoorden namens de Amsterdammers. Na de pauze kwam PSG echter terug tot 1-2.

Maar op dat moment ging het weer draaien bij Ajax en liep het elftal van Jonk uit naar 1-4, door knappe doelpunten van Abdelhak Nouri en nogmaals El Azzouzi. Nadat PSG op 2-4 kwam, maakte El Azzouzi zijn hattrick compleet door de 2-5 te maken.

PSG kwam nog wel op 3-5, maar het slotakkoord was echter voor El Azzouzi. De spits maakte zijn vierde van de middag en bepaalde de eindstand 3-6. Ajax U19 wint zo net als eerder in Amsterdam van de Parijzenaars en plaatst zich als groepswinnaar voor de achtste finale van de Youth League.