Fan remake van Vampire: The Masquerade neergehaald

Project Vaulderie, een remake van het avonturenspel Vampire: The Masquerade - Bloodlines gemaakt door fans, is niet meer. CCP games heeft geëist dat productie van het spel onmiddellijk gestopt wordt, en wel op een manier waar onze grote vriend Tim Kuik van in zijn handjes zou wrijven.

Volgens de makers van Project Vaulderie heeft CCP Games, bekend van onder andere EVE online, een zogenaamde Cease and Desist-brief geschreven, wat in essentie betekent dat de productie van het spel onmiddellijk gestopt moet worden.

Het doel van Project Vaulderie was om een niet-commerciële remake te maken van Vampire: The Masquerade - Bloodlines, een game die zo'n kleine tien jaar geleden werd uitgegeven door het inmiddels opgeheven Troika Games. Die game was op zijn beurt weer gebaseerd op de tabletop game Vampire: the Masquerade, waarbij spelers hun eigen avonturen beleven als vampiers in een moderne wereld onder leiding van een verteller, vergelijkbaar met Dungeons and Dragons en Pathfinder.

De makers van Project Vaulderie waren niet van plan om het spel zonder toestemming uit te geven. Omdat Activision de publisher was van Bloodlines, had de groep al plannen gemaakt om met Activision te overleggen over de rechten. In de brief geeft Activision aan dat dit een misvatting is: "Hoewel Activision inderdaad over de rechten van Bloodlines beschikt, heeft CCP games alle andere rechten die gerelateerd zijn aan Vampire: the Masquerade."

Ondanks de tegenslag geeft de groep zich nog niet gewonnen. De makers hebben aangegeven dat ze nu op zoek gaan naar alternatieven om de remake alsnog uit te brengen. Jammer genoeg kan dit nog lang duren: "we zoeken naar andere manieren om aan onze game te blijven werken, maar we kunnen hier voorlopig nog niks over zeggen. We vragen jullie om geduldig te blijven en hoop te blijven houden."

Pikant detail is dat CCP Games eerder nog een Vampire: The Masquerade game van eigen makelij in de prullenbak heeft gegooid. De ontwikkeling van de MMO World of Darkness werd uiteindelijk na negen jaar gestopt, in april 2014.

Project Vaulderie
De terugkeer naar Santa Monica laat nog even op zich wachten...