Uitslag Paris Saint-Germain - Ajax

De individuele klasse van Paris Saint-Germain was te machtig voor Ajax, dat de Parijzenaars in het zadel hielp door het maken van persoonlijke fouten: 3-1.

Al na tien minuten kreeg Ajax de eerste tegenvaller te verwerken toen aanvoerder Nicolai Boilesen geblesseerd naar de kant moest na een duel met oud-Ajacied Gregory van der Wiel. De linksback werd vervangen door Nick Viergever en daarna acteerde de Amsterdamse ploeg heel aardig.

In het eerste half uur was er weinig aan de hand voor de bezoekers. Paris Saint-Germain leek er niet al te veel zin in hebben en Ajax kreeg ruimte van de Parijzenaars om te voetballen. Gevaar was er van Lavezzi, die na een goede aanval Cillessen op zijn weg vond.

Even later was het wel raak voor de thuisploeg, toen het weer Lavezzi was die ontsnapte en de bal daarna breed passte op de meegelopen Cavani, die eenvoudig voor de 1-0 kon zorgen. Het eerste kleine half uur van de tweede helft was qua amusementswaarde zeer matig. Het tempo lag erg laag en veel slordige passes bij beide teams leverden veel balverlies op.

Uit het niets kwam Ajax op gelijke hoogte. De eerste echte doelpoging was direct raak. In de 67e minuut gaf Kishna de bal goed voor vanaf de linkerkant, waarna de inlopende Davy Klaassen met een vallende kopbal de 1-1 op het scorebord kon zetten. Ajax kreeg vertrouwen na de gelijkmaker en ging op zoek naar meer.

De goal viel echter aan de andere kant. Zlatan Ibrahimovic deed het weer voor PSG. De Zweedse vedette nam de bal aan met zijn rug naar de goal, om vervolgens uit de draai in de lange hoek raak te schieten, 2-1. Enkele minuten later besliste Cavani de wedstrijd na een fout van Zimling: 3-1. Door de nederlaag moet Ajax over twee weken thuis niet verliezen APOEL om alsnog de Europa League in te gaan.