Todt wil weer budgetlimiet in Formule 1

FIA-president Jean Todt zal vandaag in Geneve tijdens een vergadering met Formule 1-teams de budgetlimiet weer op tafel brengen, zo meldt Autosport. De Fransman wil proberen de kosten in de sport drastisch terug te dringen, omdat Marussia al omgevallen is en diverse andere renstallen in de problemen zitten.

Eerder dit jaar werd de budgetlimiet nog van tafel geveegd door zowel F1-baas Bernie Ecclestone als de zes grote Formule 1-teams, die samen met de autosportfederatie FIA de Strategy Group vormen. Ieder van de drie partijen heeft zes stemmen. Mogelijk staan zij nu wel open voor maatregelen om genoeg teams op de grid te krijgen.

Todt: "Ik heb het terugdringen van de kosten weer op de agenda gezet. Ik heb met vertegenwoordigers van de drie ophefmakende teams (Force India, Lotus en Sauber, red.) gesproken over het terugbrengen van de kosten."

Eerder dit jaar werd alles nog afgeschoten, maar Todt houdt hoop. "Iedereen moet niet te star in het leven zijn, dus we brengen bij de verschillende belanghebbenden en de Strategy Group weer dezelfde voorstellen op tafel die eerder afgewezen zijn. Willen ze een budgetlimiet? Willen ze voorstellen accepteren die kosten reduceren?"

Volgens Todt moet er op motorengebied zeker wat gaan gebeuren. De Fransman meldt dat de motoren de teams dit jaar gemiddeld dertig miljoen dollar hebben gekost tegenover gemiddeld achttien miljoen dollar vorig jaar. Hij wil proberen het bedrag naar beneden te krijgen, zodat de kleinere teams meer financiële speelruimte krijgen dan dit seizoen.