Arsenal mist Giroud door blunder

Arsenal kan woensdag in de Champions League-duel met Borussia Dortmund geen beroep doen op Olivier Giroud. De spits is niet ingeschreven voor het toernooi.

Giroud (28) maakte zaterdagavond tegen Manchester United zijn rentree bij Arsenal. De Fransman stond sinds eind augustus aan de kant na een scheenbeenbreuk. Giroud vond direct het net voor The Gunners, maar dat bleek niet voldoende voor een goed resultaat (1-2).

Manager Arsene Wenger hoopte woensdag tegen Borussia Dortmund weer een beroep te kunnen doen op de 34-voudig international van Frankrijk. De ex-spits van Montpellier is echter niet ingeschreven voor de Champions League, waarin de huidige nummer acht van de Premier League zo goed als zeker is van overwintering.

Arsenal moest de spelerslijst voor de groepsfase van de Champions League in afgelopen zomer doorgeven aan de UEFA, maar toen hadden de Londenaren niet het idee dat Giroud eind november alweer fit zou zijn. De aanvaller kan daardoor pas na de winterstop aansluit in Europees verband.

Wenger bracht Giroud tegen Manchester United als vervanger van Aaron Ramsey. Met Alexis Sanchez en Danny Welbeck heeft de manager van Arsenal nog de nodige kwaliteit in de voorhoede. De Engelsen staan na vier speelronden tweede in groep D achter Dortmund. De voorsprong op nummer drie Anderlecht is vijf punten.