Keepers Courtois en Bravo in beeld voor wereldelftal

De Belgische doelman Thibaut Courtois en Claudio Bravo uit Chili maken voor het eerst kans op een plek in het wereldelftal van het jaar. De keepers van respectievelijk Chelsea en FC Barcelona behoren tot de vijf kandidaten voor de plek onder de lat in het beste elftal van 2014. De andere genomineerden zijn Manuel Neuer, de winnaar van vorig jaar, Iker Casillas en Gianluigi Buffon.

Alle professionele voetballers mogen hun favoriete elftal inleveren bij spelersvakbond FIFPro. De in Hoofddorp gevestigde organisatie maakt deze week bekend welke vijf keepers, twintig verdedigers, vijftien middenvelders en vijftien aanvallers op de shortlist staan. Tijdens het Gouden Bal-gala op 14 januari worden de elf spelers met de meeste stemmen gehuldigd.

Buffon werd in 2006 en 2007 gekozen tot beste doelman, daarna won Casillas vijf jaar op rij de verkiezing. Vorig jaar ging de prijs naar Neuer, de keeper van Bayern München en het Duitse elftal. De nominatie van Casillas mag opvallend genoemd worden, aangezien hij het (bijna) afgelopen jaar toch diverse malen opzichtig in de fout is gegaan. Onder meer in de wedstijd op het WK tegen het Nederlands elftal, toen hij bij de 1-4 een terugspeelbal niet kon verwerken. 


Gewoon omdat het kan; een video van Casillas die in de fout ging bij de 1-4 tegen Nederland op het WK. (Bron: YouTube)