Wereldkampioen Hamilton laat nummer 1 liggen

Als wereldkampioen mag Lewis Hamilton volgend seizoen met het nummer 1 rondrijden in de Formule 1, maar de Britse coureur heeft die eer afgeslagen. De 29-jarige Hamilton houdt vast aan het nummer 44 op zijn bolide van Mercedes, liet hij een dag na het behalen van zijn wereldtitel in Abu Dhabi weten.

Sinds dit jaar mogen de coureurs zelf kiezen met welk nummer ze rondrijden. Hamilton liet 44 op zijn bolide zetten, het getal waarmee hij in zijn juniorentijd bij de karts succes had. Het bracht de Brit ook in de Formule 1 geluk, want zondag werd hij voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen. Het nummer 1, waarmee de Duitser Sebastian Vettel dit seizoen rondreed, blijft daardoor volgend jaar vacant.

Hamilton bekende maandag dat hij slechts één drankje had genomen op het kampioensfeest. "Dat is genoeg", zei de Brit, die alweer vooruit keek naar 2015. "Ik ben nog niet klaar, ik wil volgend jaar sterker terugkomen. Ik zal binnenkort al naar de fabriek gaan om te helpen bij de ontwikkeling van de nieuwe auto."