Sony ontkent hack

Vrijdag nog berichtten wij dat hackerscollectief DerpTrolling verschillende websites heeft gehackt, waaronder PlayStation Network. Een aantal van de gebruikersnamen en wachtwoorden hebben zij online gezet. Hierbij waren 2.131 PlayStation accounts. Sony ontkent gehackt te zijn.

Een vertegenwoordiger van Sony verklaarde dit tegenover onze collega’s van Joystiq: "We have investigated the claims that our network was breached and have found no evidence that there was any intrusion into our network (…) Unfortunately, Internet fraud including phishing and password matching are realities that consumers and online networks face on a regular basis. We take these reports very seriously and will continue to monitor our network closely."

Microsoft en 2K Games zijn nog bezig met een onderzoek naar de zaak en wil niet op de feiten vooruit lopen. Het is dus mogelijk dat de gebruikersnamen en wachtwoorden niet zijn bemachtigd met behulp van een hack, maar door phishing. Het kan dus allemaal een grote hoax zijn, maar het is verstandig alsnog een ander wachtwoord te bedenken.

Een handigheidje hierbij is een wachtwoordprogramma. Helaas is er recent malware verschenen die de veiligheid hiervan ondermijnd.

PSN