Sting gaat in eigen musical spelen

In een poging zijn musical The Last Ship te redden, neemt Sting zelf een van de hoofdrollen over. Dat schrijft New York Times.

Na bijna twee maanden verlies te hebben gedraaid komt Sting in actie om te voorkomen dat de door hem geschreven Broadway-musical ermee moet stoppen. "Ik heb vijf jaar aan deze show gewerkt en ben bij iedere repetitie en iedere voorstelling geweest, dus het is niet dat ik opeens ben ingevlogen vanuit planeet Rock Star", vertelt Sting over de wisseling van de cast.

Ondanks dat de musical al het stempel droeg van de Police-ster, is Sting niet verrast dat groot succes uitbleef. "Ik richtte me niet op mijn fans. Het is een uitdagende voorstelling in een markt waar populaire musicals zijn gebaseerd op films of pophits", zegt Sting over de musical over de levens van Britse scheepsbouwers. "Ik wil zeker een hit hebben op Broadway, maar het moet wel een originele musical zijn."

Sting vervangt in de cast de Britse singer-songwriter Jimmy Nail, een goede vriend die ermee instemde dat Sting het stokje van hem overnam. Vanaf 9 december zal de zanger zeker een maand te zien zijn op Broadway.