Geen winnaar bij de Milanese derby

AC Milan en Internazionale hebben in de Milanese derby gelijkgespeeld. In het San Siro-stadion werd het zondagavond 1-1. Het spel was in de eerste helft van beide kanten niet om over naar huis te schrijven. Kansen waren er amper. De enige echte poging voor de rust resulteerde ook gelijk in een doelpunt. Jeremy Menez volleerde de bal prachtig achter Internazionale-doelman Samir Handanovic.

AC Milan leek iets sterker te worden, maar had alsnog weinig in te brengen tegen de defensie van Inter. Fernando Torres (Milan) en Rodrigo Palacio (Inter) stelden teleur. Sporadische kansen werden ingedamd door het uitstekende keeperswerk van Handanovic en Diego López.

Beide ploegen hadden nog enkele interessante opties op de bank zitten om het wedstrijdbeeld te veranderen. Trainer Roberto Mancini had net Osvaldo de dugout uitgestuurd om warm te lopen, toen Joel Obi uit het niets de gelijkmaker verzorgde. De centrale middenvelder produceerde met zijn linkervoet een dusdanig precies schot, dat hij de gestrekte López het nakijken gaf. Inter rook daarna bloed en kwam zelfs heel dichtbij de overwinning. De inzet van Icardi belandde echter op de lat.

Zowel Milan als Inter schiet weinig op met het punt. Milan slaagde er al vijf competitiewedstrijden op rij niet meer in om te winnen, terwijl de stadsgenoot het geen steek beter doet met drie teleurstellende resultaten op rij. Milan staat achtste, Inter één plek daaronder.