Bobsleevrouwen schrijven geschiedenis met viermansmedailles

Bobsleepilotes Kaillie Humphries en Elana Meyers Taylor hebben tijdens de North American Cup in Calgary voor een wereldprimeur gezorgd. In de wedstrijd in de viermansbobs werden ze tweede en derde, waardoor ze als eerste vrouwen ooit een medaille wonnen in een internationale wedstrijd met viermansbobs.

Sinds dit seizoen zijn de viermans gemengd, waardoor ook vrouwen deel mogen nemen. De Canadese Humphries en de Amerikaanse Meyers Taylor, goede vriendinnen, wilden al langere tijd graag dat deze regel ingevoerd zou worden. Op hun nationale kampioenschappen presteerden ze beiden al erg goed, nu lukte het ook internationaal.

Het team van de Canadees Justin Kripps was in beide runs duidelijk de snelste, maar Humphries wist het verschil over twee afdalingen toch nog binnen een seconde te houden: 0,85. Meyers Taylor, dit keer zonder echtgenoot Nic Taylor als remmer, liet het verschil met 1,01 seconden ook niet ver oplopen. Beide vrouwen zijn van plan om deze winter ook in de World Cup in de grote viermansbob te starten.