Hamilton en Rosberg strijden om wereldtitel

De Formule 1 krijgt zondag zijn gewenste climax bij de slotrace van het seizoen in Abu Dhabi. De teamgenoten Lewis Hamilton en Nico Rosberg van Mercedes strijden op het Yas Marina-circuit om de wereldtitel in de koningsklasse van de autosport. Hamilton verdedigt in het Arabische emiraat een voorsprong van zeventien punten op zijn Duitse teamgenoot, maar de Brit weet dat Rosberg kansen ruikt vanwege de dubbele punten die zijn te verdienen.

Dat betekent dat Hamilton bij een overwinning van Rosberg, goed voor vijftig punten, als tweede moet eindigen om voor de tweede keer wereldkampioen te worden. De 29-jarige was in 2008 bij McLaren al de beste in de Formule 1. Als Rosberg wint en Hamilton komt als derde over de finish, dan gaat de wereldtitel naar de 29-jarige Duitser. De twee coureurs van Mercedes zijn het hele seizoen oppermachtig en voeren een verbeten onderlinge strijd uit.

Rosberg deelde zaterdag een tikje uit aan Hamilton door in de kwalificatie poleposition te pakken. Hamilton moest bijna vier tienden toegeven en start om 14.00 uur Nederlandse tijd vanaf de tweede plek.