'Lynx gespot in Rijswijk'

In het Rijswijkse bos loopt mogelijk een lynx. Dat meldt Omroep West zaterdag op basis van meerdere mensen. Een politiewoordvoerder laat in een reactie weten er niet vanuit te gaan dat sprake is van een lynx.

Omroep West haalt een vrouw aan die met haar hondje bij het oude stadhuis bijna zou zijn aangevallen door een dier met grote puntige oren die aan zou zijn komen sluipen. De vrouw zou haar poedel hebben opgepakt en naar de dichtstbijzijnde woning zijn gerend. Een andere hondenbezitter in Rijswijk zou hebben gezegd dat de lynx mens en dier aan zou vallen in het bos.

De politiewoordvoerder laat weten vrijdag rond 17.30 uur een melding te hebben gekregen over een grote kat die een hond aanviel. De melder zou hebben aangegeven dat het om een valse kat ging, niet om een lynx. "We zitten middenin de Randstad, dus het zou me verbazen als sprake is van een lynx." Agenten hebben na de melding nog even een kijkje genomen, maar niets noemenswaardigs gevonden, laat de zegsman verder weten. Verder zijn er volgens hem geen meldingen binnengekomen over grote katten.

In onder meer Duitsland en België komen lynxen, die gepluimde puntige oren hebben, voor. Ook in het zuiden van Limburg zitten mogelijk een aantal verdwaalde exemplaren uit die buurlanden.