Barça boekt ruime zege, Messi breekt record

FC Barcelona heeft zaterdag de aanval van Sevilla op de tweede plaats in de Primera División met duidelijke cijfers afgeslagen. De Catalanen zegevierden op eigen veld met liefst 5-1. Lionel Messi stal weer eens de show. De Argentijn scoorde drie keer en mag zich daardoor topscorer aller tijden van het hoogste Spaanse voetbalniveau noemen.

Messi tekende na ruim twintig minuten voor de 1-0. Dat betekende zijn 251e treffer, evenveel als Telmo Zarra die met dat aantal sinds 1955 de ranglijst aanvoerde. Halverwege de tweede helft passeerde de Argentijn de Bask met de 4-1 en later maakte hij ook nog de 5-1. Sevilla was vlak na rust op 1-1 gekomen door een eigen doelpunt van Jordi Alba. Neymar en Ivan Rakitic zorgden ervoor dat Barça weer op voorsprong kwam, waarna Messi alle aandacht naar zich toe trok.