Curator geeft F1-team Caterham nog drie weken

Curator Finbarr O'Connell heeft zichzelf nog drie weken de tijd gegeven om een koper voor het in financiële problemen verkerende Formule 1-team Caterham te vinden. Het team is er dit weekend in Abu Dhabi na een afwezigheid van twee races weer bij, nadat crowdfunding ruim 2,5 miljoen euro in het laatje heeft gebracht.

Mocht Finbarr O'Connell niet op korte termijn in zijn missie slagen, dan komt het voortbestaan van het team in gevaar, zo meldt hij aan Autosport. "Toen het team onder curatele kwam te staan, is het ontwikkelingsproces van de nieuwe auto stil komen te liggen. We hebben niet veel tijd. We moeten binnen drie weken een koper vinden en onze mensen weer aan het werk zetten als we volgend jaar willen racen."

Volgens de curator is er belangstelling voor het team uit Leafield. "We hebben in het verleden gezien dat er toch echt mensen zijn die Formule 1-teams kopen. We zijn door ongeveer vijftig partijen benaderd, waarvan vier serieuze kandidaten. Van sommige geïnteresseerden zou het heel logisch zijn als ze het team kochten, voor zover het überhaupt logisch is om een Formule 1-team te kopen. Anderen gaat het er dan weer puur om bij een exclusieve club te horen."