Weer misbruikbeschuldiging aan adres Bill Cosby

De beschuldigingen van seksueel misbruik door Bill Cosby stapelen zich op. Actrice Louisa Moritz is naar eigen zeggen jaren geleden ook misbruikt door de 77-jarige komiek. Hij zou haar in 1971 hebben gedwongen tot orale seks.

De inmiddels 68-jarige actrice, die destijds bekend was van de televisieshow Love, American Style en later in onder meer in de film One Flew Over The Cuckoos Nest speelde, vertelde aan entertainmentwebsite TMZ dat zij en Cosby allebei te gast waren in Johnny Carsons Tonight Show.

Terwijl zij op haar beurt wachtte in een aparte kamer, kwam Cosby binnen. Hij zou vervolgens zijn penis uit zijn broek hebben gehaald en deze in haar gezicht hebben geduwd met de woorden: proef hier wat van, het zal je in veel opzichten goed doen.

Moritz heeft nooit iemand over het incident verteld, maar is van plan alsnog een rechtszaak tegen Cosby te beginnen. Cosbys advocaat noemt de aantijgingen 'absurd'.

Een verpleegster voegde zich donderdag al bij de groeiende groep vermeende misbruikslachtoffers van Cosby. Therese Serignese zegt dat de komiek haar in 1976 drogeerde en verkrachtte, toen zij 19 jaar oud was en als fan een kijkje backstage nam na een show in Las Vegas.

Ook Carla Ferrigno, een voormalig Playboy-bunny en vrouw van acteur en realityster Lou Ferrigno, liet donderdag weten tot Cosby's slachtoffers te behoren. Zij zegt dat de komiek haar na een avondje uit bij hem thuis probeerde te zoenen, maar dat ze hem van zich af wist te slaan.

Eerder beschuldigde voormalig model Janice Dickinson Cosby ervan haar te hebben gedrogeerd en verkracht, nadat ook Joan Tarshis en Barbara Bowman met soortgelijke verhalen kwamen. Volgens NBC News zijn er ten minste vijftien vrouwen die een aanklacht hebben ingediend. Cosby heeft zelf niet op de beschuldigingen willen reageren. Zijn advocaat ontkent alles.