Wall Street sluit met winst

Wall Street is na meevallende macro-economische cijfers hoger gesloten. De Dow Jones noteerde bij de slotzoemer 0,2 procent in het groen op 17.718,94 punten, terwijl de breder samengestelde S&P500 index 0,2 procent hoger eindigde op 2.052,75 punten en techbeurs Nasdaq 0,6 procent won op 4.701,87 punten.

Eerder donderdag bleken de huizenverkopen en de leading indicators gestegen. De meest opvallende uitschieter was evenwel de Philadelphia Fed index, die in november grofweg verdubbelde naar de hoogste stand sinds eind 1993.

Verder daalden de wekelijkse steunaanvragen licht, maar wel na een opwaartse herziening van de voorgaande week en de inflatie maakte een pas op de plaats. De Amerikaanse industrie groeit volgens Markit deze maand in een iets lager tempo.

De cijfers uit Amerika waren beduidend beter dan de berichtgeving over de Europese en de Chinese economie.

Intel was donderdag een van de uitblinkers op Wall Street. De producent van halfgeleiders werd 4,7 procent meer waard nadat Intel de omzetverwachtingen voor 2015 bekendmaakte en tevens aankondigde het dividend te verhogen.

Daarnaast won Best Buy 7,0 procent nadat het flink meer winst boekte, terwijl de omzet slechts licht opliep. Vooral kostenbesparingen dreven de winst van de detailhandelaar in elektronica.

Ook discounter Dollar Tree had de wind in de rug na een dubbelcijferige stijging van de omzet en winst in het derde kwartaal. Het aandeel steeg 5,2 procent.

De euro/dollar werd 0,1 procent hoger verhandeld op 1,2545 en de olieprijs maakte een klein herstel door, terwijl goud een pas op de plaats maakte.