Kiss viert 40-jarig bestaan in Ziggo Dome

De Amerikaanse rockband Kiss komt ook naar Nederland om zijn veertigjarige bestaan te vieren. Op 18 juni treden de zwart-wit geschminkte rockartiesten op in de Amsterdamse Ziggo Dome, laat concertorganisator Mojo donderdag weten.

De bandleden zijn van plan weer een bombastische en extravagante show neer te zetten, met de bijzonder lange tong van zanger Gene Simmons en knallende shows vol vuurwerk, vuur- en bloedspuwen, aldus Mojo. De kaartverkoop begint 24 november om 10.00 uur.

In mei bracht Kiss een dubbelalbum uit met de naam KISS 40. Daarop staat van elk door Kiss uitgebracht album één track. Ook staat er een aantal nummers op van de in 1978 uitgekomen soloalbums van de oorspronkelijke bandleden.

Kiss heeft in de afgelopen decennia maar liefst 44 albums uitgebracht, waarvan wereldwijd ruim honderd miljoen exemplaren zijn verkocht. In april verwierf de band een plekje in de The Rock And Roll Hall of Fame, een museum in Cleveland in Ohio waar de geschiedenis van beroemde of invloedrijke rock-and-rollmusici en -producenten wordt vastgelegd.

Op dit moment is de band bezig met zijn eerste vaste show, KISS ROCKS VEGAS in The Joint inside Hard Rock Hotel and Casino in Las Vegas. Kiss is onder meer bekend van de hits I Was Made For Lovin You en Sure Know Something, beide uit 1979.