Dj Bart Arens verruilt 3FM voor Radio 2

Bart Arens neemt na elf jaar afscheid van 3FM. De AvroTros-dj gaat vanaf januari aan de slag bij Radio 2, maakte Arens donderdag bekend. Voor Radio 2 gaat de 36-jarige dj elke werkdag het ochtendprogramma Aan de Slag! presenteren.

Aan de Slag! vervangt het huidige Gouden Uren van Daniël Dekker. De nieuwe show, die elke dag tussen 09.00 uur en 12.00 uur te horen zal zijn, wordt een 'fris, positief en verrassend muziekprogramma', belooft AvroTros.

Arens heeft zin in zijn nieuwe klus. "Ik vind de naam Aan de Slag! perfect passen bij het tijdstip. De een begint op kantoot met z'n werk of is onderweg naar een zakenrelatie, de ander trekt thuis de stofzuiger of strijkplank uit de kast. Voor iedereen geldt hetzelfde: Nederland gaat aan de slag en ik verzorg de soundtrack."

Dekker zegt 'met plezier' zijn luisteraars over te dragen aan Arens. "Bart is al meer dan tien jaar met verschillende programma's succesvol op 3FM, deze stap naar een dagelijkse radioshow is hem zeker toevertrouwd", reageert Dekker, naast dj eindredacteur bij 3FM en Radio 2 bij AvroTros. "Ik ben ervan overtuigd dat hij van dit nieuwe programma een succes gaat maken."