Documentaire toont onbekende kant Youp van 't Hek

Televisiekijkers krijgen een kant van Youp van 't Hek te zien die voor de buitenwereld verborgen is gebleven. Regisseur Pamela Sturhoofd van filmproductiebedrijf Special Eyes mocht de cabaretier een jaar lang van dichtbij volgen voor een documentaire.

Niemand Weet Hoe Laat het Is wordt op dinsdag 30 december uitgezonden. In de documentaire is te zien 'wat Youp beweegt, emotioneert, prikkelt en inspireert'. Niet alleen hijzelf, maar ook mensen die dichtbij hem staan vertellen over hun leven met de cabaretier. Onder anderen zijn vrouw, kinderen en een van zijn beste vrienden komen aan het woord.

De documentaire is een portret over 'een man die de beste cabaretier en columnist van Nederland wil zijn, over liefde over familie en over ouder worden'. Ook de dag na de uitzending van Niemand Weet Hoe Laat het Is, is Youp op de buis. Dan neemt hij voor de achtste keer de Oudejaarsconference voor zijn rekening.

Van 't Hek vierde begin dit jaar zijn zestigste verjaardag. Ook ontving hij de Edison Oeuvreprijs Kleinkunst voor zijn oeuvre en verdiensten voor de Nederlandse muziek. Eind vorig jaar kreeg hij na zijn tweehonderdste voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam de Gouden Carré opgespeld.