Cosby Show-actrice ontkent misbruik door Cosby

Raven-Symonè spreekt geruchten dat ook zij is misbruikt door Bill Cosby tegen. "Ik vind al deze geruchten afschuwelijk en wil er niks mee te maken hebben", schreef de 28-jarige actrice en zangeres, die als kind de rol van Olivia vertolkte in The Cosby Show, op Instagram.

"Ik was nog maar een heel klein meisje toen ik in de serie speelde", vervolgt Raven-Symonè. "Iedereen op de set heeft me altijd heel erg goed en fijn behandeld. Houd me hier buiten."

De 77-jarige Cosby wordt de laatste weken weer veelvuldig beschuldigd van seksueel misbruik. Die aantijgingen zijn niet nieuw, in 2005 doken de eerste verhalen op. De laatste weken beweren echter steeds meer vrouwen, onder wie voormalig supermodel Janice Dickinson, te zijn misbruikt door de komiek. Volgens NBC News zijn er inmiddels vijftien vrouwen die een aanklacht hebben ingediend, van wie zes hun identiteit hebben onthuld.

Cosby zelf heeft nog niet willen reageren op de recente beschuldigingen. Vanwege alle ontstane ophef schrapte NBC een sitcom met Cosby en stelde Netflix een special rondom de komiek uit. Cosby's geplande liveshows gaan wel gewoon door.