Liveshows Bill Cosby gaan wel door

Hoewel Netflix en tv-zender NBC besloten om programmas met Bill Cosby stil te leggen, gaan geplande liveshows van de 77-jarige Amerikaanse komiek de komende tijd wel gewoon door. Cosby is in opspraak geraakt door beschuldigingen van seksueel misbruik.

TMZ sprak met meerdere theaters waar Cosby de komende maanden op het programma staat. Allemaal hebben ze aangegeven de shows niet te willen annuleren op basis van de aantijgingen. Donderdagavond treedt Cosby op in een vakantieresort op de Bahama's en vrijdag in een uitverkochte zaal in de Amerikaanse plaats Melbourne in Florida. Volgens een woordvoerder van die zaal heeft tot nu toe niemand geld teruggevraagd.

Netflix had voor eind november een special over Cosby op het programma staan, maar die wordt voorlopig niet uitgezonden. NBC maakte woensdagavond bekend een hele nieuwe serie met Cosby te schrappen. De serie werd al ontwikkeld, maar de productie is stilgelegd.

De laatste beschuldiging aan het adres van Cosby kwam dinsdag van voormalig model Janice Dickinson, die zegt twintig jaar geleden door de komiek te zijn verkracht. Volgens NBC News hebben inmiddels vijftien vrouwen een aanklacht ingediend, van wie zes hun identiteit hebben onthuld. Cosby wil niet reageren op de beschuldigingen. Zijn advocaat liet woensdag echter weten dat de bewering van Dickinson een leugen is.