Engeland verslaat Schotland, Varane brengt Frankrijk langs Zweden

FOK!sport doet nog één rondje langs de internationale voetbalvelden. In dit bericht speciale aandacht voor Schtland - Engeland en Frankrijk Zweden In het slot van dit bericht staat ook een overzicht met de uitslagen van alle oefenwedstrijden van vandaag. Lees hier het eerste en tweede bericht over de oefenwedstrijden van vandaag.

De oudste voetbalinterland ter wereld is opnieuw gewonnen door Engeland. Op een bomvol Celtic Park werd Schotland met 1-3 verslagen door Engeland.

Schotland en Engeland stonden in 1872 voor het eerst tegenover elkaar, maar deze eeuw ontmoetten ze elkaar pas één keer. In augustus 2013 eindigde het oefenduel op Wembley, ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van de FA, in 3-2 voor Engeland. Dinsdag was de 'terugwedstrijd'.

In de openingsfase was de eerste goede mogelijkheid voor de bezoekers. Danny Welbeck veroverde de bal op het middenveld, waarna The Three Lions via Stewart Downing en Wayne Rooney gevaarlijk werden. Schotland, dat vooral op een counter loerde, kreeg daarna wat meer controle over de wedstrijd.

De eerste treffer werd echter gemaakt door de Engelsen. Jack Wilshere gaf een perfecte strakke voorzet naar Arsenal-teammaat Alex Oxlade-Chamberlain. De 21-jarige middenvelder hoefde de bal maar een beetje te schampen om in de verre hoek binnen te koppen.

Na een enigszins teleurstellende eerste helft duurde het wachten op een tweede treffer niet zo lang. Al na twee minuten in de tweede helft stond het 0-2 via Wayne Rooney, die kon binnenknikken doordat Schotland de bal niet uit het penaltygebied kreeg.

Via opnieuw Rooney en Oxlade-Chamberlain had Engeland verder kunnen uitlopen, maar na 83 minuten deden de Schotten iets terug. Andrew Robertson en Johnny Russell combineerden door het centrum van de Engelse verdediging, waarna Robertson knap afrondde.

Dankzij Rooney haalde Engeland meteen daarna toch de overwinning binnen. Een voorzet vanaf de flank kon worden binnengewerkt door de spits van Manchester United. Hij bepaalde de eindstand met zijn tweede treffer dus op 1-3.

Frankrijk heeft in eigen huis met 1-0 van Zweden gewonnen. Raphaël Varane tekende in de slotfase voor de enige treffer van de wedstrijd.

In Frankrijk keek men uit naar de komst van Zlatan Ibrahimovic, maar de spits die zijn brood in Parijs verdient was er niet bij wegens lichte fysieke klachten. Derhalve stond Isaac Thelin van Malmö FF in de spits, maar van de 22-jarige aanvaller kon niet worden verwacht dat hij Ibrahimovic deed vergeten.

Bij Frankrijk geen Karim Benzema aan de start, want André-Pierre Gignac mocht in de basis starten van bondscoach Didier Deschamps. De thuisploeg was sterker in het Stade Vélodrome en kreeg dan ook de betere kansen. Paul Pogba bood Dimitri Payet een goede kans, maar de aanvaller van Olympique Marseille stuitte op doelman Andreas Isaksson.

Na de pauze een iets beter Zweden en ook Thelin liet zich steeds meer zien. Nadat hij na een uur spelen de bal op zijn borst controleerde schoot de spits knap uit de draai op doel. Keeper Steve Mandanda had alle moeite om deze te keren.

Waar beide ploegen en het publiek al sterk rekening hielden met een doelpuntloos gelijkspel, kwam er alsnog een winnaar in Marseille. Antoine Griezmann gaf een prima corner en Raphaël Varane torende boven iedereen uit om de 1-0 te maken.

Iets later kon invaller Benzema de wedstrijd beslissen vanaf de stip na een handsbal van Oscar Wendt, maar de aanvaller van Real Madrid schoot de strafschop hoog over het doel van Isaksson. Evengoed won Frankrijk het oefenduel en werd het jaar 2014 prima afgesloten.

Ierland versloeg in eigen huis de Verenigde Staten met 4-1. Bij rust stond het nog 1-1, maar na rust liep Ierland mede door twee treffers na Robby Brady naar 4-1.

Ajacied Arkadiusz Milik blijft uitstekend op dreef voor Polen. De spits scoorde dinsdagavond tegen Zwitserland één keer in het 2-2 gelijkspel. Milik tekende met een rake vrije trap voor de 2-1. Fabian Frei bracht in de 89e minuut namens Zwitserland de 2-2 op het bord.