Dragon Age-verbod in India wegens onzedelijke content

Electronic Arts, uitgever van de nieuwe game Dragon Age: Inquisition, heeft de verkoop in India stopgezet vanwege de daar geldende wetgeving rondom obsceniteit. Het zou volgens EA echter niets te maken hebben met seksscenès tussen personages van dezelfde sekse.

 EA heeft een verklaring afgegeven aan gamesite Kotaku: "om het overtreden van lokale wetten te voorkomen, is besloten om de verkoop van Dragon Age: Inquisition in India stopgezet en zijn pre-orders niet meer mogelijk. Met klanten die een pre-order hebben geplaatst zal contact gezocht worden en zij krijgen hun geld terug".

Volgens NDTV (New Delhi Television) heeft een distributeur van de game in India, Milestone Interactive, gezegd dat de game is gecanceld vanwege homoseksuele scènes in de game. EA ontkent dit echter. Het zou sowieso opmerkelijk zijn, aangezien het niet de eerste keer is dat BioWare dergelijke seksueel getinte content in hun games stopt en zowel Mass Effect als vorige delen van Dragon Age zijn nog gewoon te koop in India.

Misschien heeft het te maken met de beschrijving van de ESRB-waardering, die er nogal curieuze citaten op na hield:

 "I will bring myself sexual pleasure later, while thinking about this with great respect."

"The way your t*ts bounce when I pin your arms and take you on the side of the bed..."

"A female character briefly depicted in front of a man's torso," it reads, "(fellatio is implied)."

"Characters depicted topless or with exposed buttocks, while lying in bed or after sex."


Dorian, de homo-mage uit Dragon Age: Inquisition

Check hier de FOK!review van Dragon Age: Inquisition.