Britse film over Laurel en Hardy in de maak

De Britse regisseur Jon Baird gaat een biografiefilm maken over komieken Stan Laurel en Oliver Hardy. Dat meldt hij in een interview met The Guardian.

De film concentreert zich op de nadagen van de twee filmiconen, toen zij een afscheidstournee door Groot-Brittannië maakten. Het wordt eigenlijk een liefdesverhaal over twee mannen die er achter komen dat ze echt niet zonder elkaar kunnen, vertelt Baird in de krant. Bovendien wil ik laten zien wat voor mensen zij waren als zij niet op de set stonden. Dat was een wereld van verschil met hun alter egos van het witte doek.

De biopic heeft als werktitel Stan and Ollie. Acteurs zijn nog niet bekend. Stan Laurel en Oliver Hardy maakten als duo meer dan honderd lange en korte films. Hun carrière omvatte zowel zwart-wit- als kleurenfilms en zowel stomme als gesproken titels. Hardy vertolkte doorgaans de rol van de dominante betweter, terwijl de dunne Laurel altijd de slachtofferrol speelde. Talloze wereldberoemde scènes behoren nog steeds tot de beste slapstick die ooit gefilmd is.

Het is nog niet duidelijk wanneer Stan and Ollie uitkomt.