Hockeyvrouwen in oefenduel langs Duitsland

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben vandaag een oefenwedstrijd tegen de Duitse hockeyvrouwen gewonnen. In Zwolle werd het 3-1 voor de Oranjedames. 

Nederland kwam via Eva de Goede op voorsprong, waarna Roos Drost een Duitse verdedigingsfout afstrafte: 2-0. In het derde kwart kwam Nederland, waar Larissa Meijer goalie Joyce Sombroek verving, niet tot scoren. Valerie Magis maakte in het derde bedrijf de 3-0, gevolgd door een strafcornerdoelpunt van onze oosterburen.

De Oranjevrouwen oefenen dinsdag opnieuw tegen de vrouwen uit Duitsland. Nederland bereidt zich momenteel voor op de Champions Trophy, die van 29 november tot en met 7 december in het Argentijnse Mendoza wordt gespeeld.

De Nederlandse hockeymannen speelde maandagmiddag ook een oefenduel. De ploeg van coach Max Caldas trad aan tegen de Barbarians, een team van buitenlandse Hoofdklasse-spelers. De Oranjeheren waren op het veld van Upward in Arnhem met 5-2 te sterk voor de Barbarians.

Mink van der Weerden bracht de Oranjemannen al snel op voorsprong via een strafcorner. In het tweede kwart was de 2-0, op naam van Jeroen Hertzberger, een feit. Vlak voor rust tekende Mirco Pruyser voor de 3-0 en kwamen de Barbarians terug tot 3-1.

In het derde bedrijf maakte Floris van der Linden er met een strakke backhand 4-1 van, gevolgd door de 5-1 van Constantijn Jonker. Vijf minuten voor tijd sleepte strafcornerkanon Justin Reid-Ross nog de 5-2 binnen.