Uitslag Nederland - Letland

Nederland heeft zonder al te veel moeite van Letland weten te winnen in de EK kwalificatie. Het werd maar liefst 6-0 in de Amsterdam ArenA. Arjen Robben en Klaas Jan Huntelaar scoorden 2 keer, Robin van Persie en Jeffrey Bruma namen een goal voor hun rekening.

Al vroeg in de wedstrijd zetten het Nederlands elftal druk en dat resulteerde al vroeg in een goal van van Persie. Na deze goal begon Nederland wat weg te vallen en waren het de Letten die twee kansjes kregen, maar zonder groot gevaar. Na een half uur leek de wedstrijd gespeeld door een raak afstandsschot van Arjen Robben. Nog in de eerste helft werd het 3-0 door Huntelaar.

In de tweede helft nam Nederland gas terug, maar in minuut 70 scoorde Bruma van dichtbij uit een corner. In het resterende deel werd zelfs uitgelopen naar 6-0. Door deze overwinning komt Nederland op 6 punten in de groep, 3 punten achter op IJsland en Tsjechie. Zij spelen om 20.45 tegen elkaar.

Klaas Jan Huntelaar in duel met Aleksandrs Fertovs (PRO SHOTS / Stanley Gontha)