Tom Boon voor recordbedrag geveild in HIL

Bloemendaal-aanvaller Tom Boon bleek zaterdagochtend de hoofdprijs op de besloten veiling voor de derde editie van de Hockey India League. De Belg werd uiteindelijk voor een recordbedrag van 103.000 dollar (ruim 82.000 euro) gekocht door Mumbai Dabang.

De club uit de Indiase hoofdstad shopte nog enkele Hoofdklasse-spelers bijeen, ook Floris Evers zal uitkomen voor Mumbai Dabang, evenals de Australische Bloemendaler Matthew Swann, na Boon de duurst verkochte speler op de veiling, en Kampong-keeper David Harte.

Bob de Voogd is ook te bewonderen in de komende editie van de HIL, die in januari en februari wordt gespeeld. De Voogd gaat zijn kunsten vertonen bij Uttar Pradesh Wizards van coach Roelant Oltmans. HGC-speler Shea McAleese wordt een teamgenoot van de Oranje Zwart-middenvelder.

In totaal werden 42 spelers geveild aan zes verschillende elftallen. Een overzicht van spelers, bedragen en clubs staat hier. Klaas Vermeulen stond ook op de lijst van 130 spelers die onder de hamer gingen voor de Indiase competitie, maar er werd geen bod gedaan op de Amsterdamse middenvelder.

Tom Boon hier in actie voor Bloemendaal (PRO SHOTS/Menno Ringnalda)
Tom Boon hier in actie voor Bloemendaal (PRO SHOTS/Menno Ringnalda)