'Sainz jr. in beeld bij F1-team McLaren'

De geruchtenmolen in de Formule 1 draait nog steeds op volle toeren. Een verrassende combinatie die opduikt is die van Carlos Sainz jr. bij McLaren. Het Italiaanse Omnicorse meldt dat de zoon van rallylegende Carlos Sainz in beeld is gekomen bij het Britse team dankzij Telefonica. Momenteel bezetten Jenson Button en Kevin Magnussen de stoeltjes.

McLaren rijdt dit F1-seizoen zonder hoofdsponsor, maar moet toch flink investeren om in 2015 goed voor de dag te komen. De renstal uit Woking gaat dan met Honda-motoren rijden en wil meteen voor de wereldtitel gaan. Daarom is het zo goed als zeker dat Fernando Alonso de overstap maakt, maar voor de komst van deze tweevoudig wereldkampioen is veel geld nodig.

Om het budget aan te vullen lijkt Telefonica in beeld te zijn gekomen. De Spaanse telecommaatschappij zou kunnen eisen dat er een tweede Spaanse coureur bij McLaren komt te rijden. Dit zou Sainz jr. kunnen zijn die dit seizoen kampioen in de World Series by Renault is geworden. De coureur is opgeleid door Red Bull, maar lijkt vooralsnog niet te kunnen rekenen op een zitje bij Toro Rosso. Het eerste stoeltje daar is ingenomen door de 17-jarige Max Verstappen, terwijl de tweede naar een meer ervaren rijder lijkt te gaan.